Ga naar hoofdinhoud
+31 6 3810 9944 villadepol@icloud.com

Omgeving

Millingen aan de Rijn:

Wandel over de dijk en zie waar de Rijn zich splitst. Breng een bezoek aan Tingieterij De Tinnen Roos en ontdek dat tin er tegenwoordig anders uitziet dan wat vroeger bij opa en oma op het bijzettafeltje stond. Er worden demonstraties en workshops gegeven. Erg interessant om te doen.

www.detinnenroos.nl

Aanrader: op de kamer van onze B&B liggen folders van lokale horecazaken.

Millingerwaard:

De Millingerwaard is een 800 hectare groot natuurgebied dat deel uitmaakt van de Gelderse Poort, gelegen in de Ooijpolder. Het is een van de oudste natuurontwikkelingsgebieden van ons land. Grote kuddes gallowayrunderen en konikpaarden struinen door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er huizen tientallen reeën. In de Millingerwaard is aan de Waal een hoge oeverwal ontstaan.

Prettig is dat je lekker van de gebaande paden af mag, en dat is vrij uniek te noemen. Nog unieker: het ligt op loopafstand van onze B&B.

Aanrader: bij een bezoek aan de Millingerwaard mag een bezoek aan de Millinger Theetuin niet ontbreken. Prachtig aangelegde tuinen en terrassen met verborgen zitjes en hoekjes. “Een paradijs in de polder”, zoals de eigenaren het zelf omschrijven. Nooit geweest? Het zal je verbazen!

www.millingertheetuin.nl

Kleef:

Ga heerlijk wandelen in het Reichswald, bezoek een museum of de Zoo Kleve, een kleine dierentuin met aai-en-voedersessies.

Aanrader:
Als je dan toch in Duitsland bent, tank dan meteen je auto af. De benzineprijzen liggen stukken lager dan in Nederland.

Berg en Dal:

In Berg en Dal vind je o.a. het Afrika Museum dat geheel gewijd is aan Afrikaanse kunst en cultuur. www.afrikamuseum.nl

Slechts een paar kilometer verder ligt Museumpark Orientalis te Heilig Land Stichting. Hier wordt de kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam tot leven gebracht www.museumparkorientalis.nl

Aanrader: Ga wandelen op een van aangegeven wandelroutes in het bos van de Duivelsberg waar het Pieterpad,  het Grote Rivierenpad en het Limespad elkaar kruisen. Bezoek Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg en geniet van de lekkerste pannenkoeken in een sprookjesachtige ambiance.

www.duivelsberg.nl

Via de befaamde, maar voor Vierdaagsewandelaars beruchte, Zevenheuvelenweg rijd je door naar: Groesbeek

Groesbeek:

Hier vind je een van de mooiste en grootste golfbanen van ons land. Werkelijk prachtig ingeklemd tussen het dorp zelf, de bossen en de Zevenheuvelenweg doch beklemmend zal het op de 45 holes die het park kent, nimmer voelen.

Een bezoek aan het eveneens aan de Zevenheuvelenweg gelegen Canadees Kerkhof is altijd erg indrukwekkend. www.cwgc.org

Overigens kent Groesbeek nog een museum dat absoluut de moeite waard is om bezocht te worden, het Vrijheidsmuseum. Hier wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog getoond met een focus op de bevrijding van de Nederlands-Duitse grensregio en 1944-1945. www.vrijheidsmuseum.nl

Aanrader: bezoek het prachtig gelegen terras van Hotel Restaurant de Wolfsberg te Groesbeek. Waan je in het buitenland terwijl je van een lunch, diner of drankje geniet.

www.wolfsberg.nl

Nijmegen:

Tja, wat heeft de oudste stad van ons land nou niet te bieden. Bijna net zo Bourgondisch als Brabant (althans dat vinden de meeste inwoners) getuige de bijna 500 horecazaken. Breng een bezoek aan de trots van de Nijmegenaar de St. Stevenskerk en het door Frank Boeijen prachtig bezongen Kronenburgerpark.

In de Romeinse tijd was de stad een druk handelscentrum. Sporen daarvan vind je door de hele stad maar vooral ook in Museum Het Valkhof. www.museumhetvalkhof.nl

Aanrader: nog nooit met de auto het Keizer Karelplein getrotseerd? Alleen voor echte daredevils, maar denk erom……alle verkeer van rechts heeft voorrang!

Restaurant bezoeken? Vraag ons om tips.

Tarief

Overnachten in B&B Villa de Pol kost €105,00, inclusief toeristenbelasting en ontbijt. Heeft u een voedselallergie danwel speciale dieetwensen, laat het ons weten.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Reserveren / Contact

B&B Villa de Pol
Heerbaan 181
6566 EK Millingen aan de Rijn
Tel: 0638109944
Email: villadepol@icloud.com
Website: Villadepol.nl
Inchecken na 15 uur
Uitchecken voor 10.00 uur.

Parkeren kan gratis op eigen terrein.
Bushalte ligt op 100 meter.
Overigens vindt u ons ook op www.bedandbreakfast.nl

Back To Top